donderdag 5 oktober 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 16 oktober 2017.

Singer naaimachines!  Update van 16 oktober 2017.

Er zijn een aantal machientjes verkocht die tijdens het Featherweight Festival verhuurd zijn en de andere komen nu in de verkoop. Dus voorlopig iedere dag een update.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


*******************************************************************
EJ213990 Singer 221 van 4 september 1953Dit is een hele mooie 221! En op zoek naar iemand die er nu echt eens flink mee aan de slag wil gaan!


Eentje uit 1953 heb ik volgens mij niet zo vaak gezien.Bijna geen gebruikssporen.Goudkleurige motieven als nieuw. En stil. Echt een toppertje!
Met de bijbehorende accessoires, zoals de vintage Singer voetjes voor speciale steken en gemakkelijke effecten naaien.


Een 1/4 inch voet en stitch in the ditch voet.


Natuurlijk 5 spoeltjes om mee te beginnen. De Nederlandse handleiding komt als pdf erbij. En natuurlijk krijg je bij afhalen uitleg over het inrijgen, onderhoud en hoe je problemen moet voorkomen.
De koffer is ook erg mooi. Echt, deze machine heeft ergens jarenlang in een kast gestaan!

Prijs: €450.
(Deze machine was nr 1 tijdens het Singer Featherweight Festival)


*******************************************************************
EG643011 Singer 221 Centennial
van 16 mei 1951De Centennial is bijzonder, omdat Singer deze machines met een speciale badge gemaakt hebben.


En weer met een scrollfaceplaat terwijl de machientjes net geproduceerd werden met een gestreepte faceplaat.
De Centennial badge is geel met gouden letters en een blauwe rand.
Deze machine is goed gebruikt. Er zijn zeker wat putjes door gebruikssporen, maar het is een heerlijke machine! Dat was natuurlijk ook de reden waarom de volgende eigenaresse er veel mee genaaid heeft!

De koffer is heel mooi en een veilige manier om je machientje mee te nemen als je ergens naar toe gaat.Het voetpedaal is ooit vervangen. Ook deze heb ik de condensator verwijderd en voor veel mensen is dit een makkelijker voetpedaal dan het originele Singer voetpedaal, dus dit is echt een goed alternatief.Bij deze Featherweight komt de Nederlandse handleiding als pdf erbij. Het 1/4 inch voetje zit erbij en je mag nog kiezen tussen een 1/4 inch met geleider erbij of een stitch in the ditch. Er komen 5 spoeltjes mee, olie, schroevendraaiers en diverse vintage Singer voetjes. Voor biaisband te kunnen stikken in een keer, plooien te stikken, kantjes en bandjes vast te stikken, rimpeltjes te maken, rolzoompjes zoals bij zakdoekjes te stikken en zomen in gordijnen of rokken te stikken.

Prijs: €425

(Bij het Singer Featherweight Festival was dit machientje nr 5)
******************************************
EF702000 Singer 221 van 24 april 1950.

(gereserveerd)

Dit mooie Singertje heeft een verleden! En dan bedoel ik niet dat ze mee was naar het Singer Featherweight Festival, want dat was een feestje natuurlijk!Deze Featherweight heeft wel wat gebruikssporen, het is geen onbeschreven blad. Wat putjes en krasjes, het hoort allemaal bij de geschiedenis van het machientje.Met de mooie scrollfaceplaat die hoort bij een machine van deze leeftijd.De goudkleurige motieven zijn nog erg mooi.De putjes zitten in de zwarte lak. Met strijklicht zie je ze wel, van bovenaf bijna niet. En voor de machine maakt het verder niet uit. Juist fijn dat je niet bang hoeft te zijn voor een krasje meer of minder!

Ik denk steeds hoe leuk dit zou zijn op een quilt, maar geen tijd....
De accessoireset is compleet met plooivoet, rimpelaartje, rolzoomstikkertje, biaisbandstikker, kantjes en bandjes stikker en verstelbare zoomvoet.Natuurlijk met een schroevendraaiersetje en vijf spoeltjes. En bijna niet te zien, de open teenvoet met 1/4 inch afstand tot de rand, een voet die erg handig is voor patchwork.Het originele boekje in het Engels en het olieflesje!
Ook een nieuw olieflesje zit erbij. Die oude zou je leuk neer kunnen zetten. Maar het flesje past in een klem op de bodem van de koffer. 


De koffer heeft de machine goed beschermd tegen stoten en daarbij zelf wat butsjes opgelopen. Maar het is een stevige koffer en de sloten sluiten uitstekend. Het lederen handvat heeft een metalen binnenkern en is echt veilig.

Een heerlijke machine dus en compleet. 

Prijs: €395 (Gereserveerd AS)

(Omdat de tassen genummerd zijn, dit is nr 6 van het Singer Featherweight Festival)


******************************************
EH241782 Singer 221 van 28 april 1952.
(Gereserveerd!)Dit is een zeer mooie Singer Featherweight van de eerste periode met de gestreepte faceplaat. Dat werd toen als zeer modern beschouwd. 

De goudkleurige motieven, die bij dit Singertje heel mooi zijn gebleven, hebben nog het patroon van krulletjes. Dat zal later nog strakker worden, maar dan zijn we een paar jaar verder.

Natuurlijk zijn er kleine krasjes te zien op het blad, gebruikssporen, maar dan moet je echt strijklicht erop hebben. De vorige eigenaresse heeft er heel weinig mee genaaid. Het is een glanzend machientje en zorgvuldig gebruikt en toe aan een nieuw leven met kilometers naaiwerk!De accessoires zijn de spoeltjes, een plooiapparaat, een rolzoomvoetje, rimpelaartje, biaisbandvoetje en een kantjes en bandjes stikker en de originele Engelse handleiding. De moderne open teen voet en 1/4 inchvoet met geleider en adapter ontbreken natuurlijk niet. Ook zijn er twee labeltjes en een olieflesje toegevoegd en niet op de foto: een schroevendraaiersetje voor het onderhoud aan de machine dat je gemakkelijk zelf kan na mijn uitleg!
De koffer is erg mooi, stevig en sluit prima. 


Prijs: €450  (Gereserveerd GdJ)
*******************************************************************

*******************************************************************
******************************************

Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com.


 

6 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen