zondag 12 november 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 12 november 2017.

Singer naaimachines!  Update van 12 november 2017.Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


*******************************************************************
EM598681  Singer 221 van 2 augustus 1957
(gereserveerd)
Toevallig twee Featherweights van 1957 in de aanbieding, net 60 jaar jong. 


De faceplaat heeft streepjes en de goudkleurige motieven zijn strakker dan van de machientjes uit het begin van de jaren 50.


De steekplaat heeft de afstandsstreepjes die het naaien vergemakkelijken.
Het is echt een mooi machientje!De goudkleurige badge heeft een zwart sierrandje gekregen en eronder staat '221k'. Dat zijn ook de kleine veranderingen die de Featherweight heeft ondergaan.Het bekende Singer voetpedaal, waar je eerst even aan moet wennen. 
Mooie lak en bijna geen gebruikssporen.


De accessoires zitten in een groen doosje. De Singer Featherweights van deze periode hebben geen bak meer bovenin, maar een klein bakje en een doosje voor de vaste set accessoires. Die heb ik aangevuld met wat nodig is, een nieuwe set schroevendraaiers en de moderne quiltvoetjes.Het plooiapparaat, de verstelbare zoomvoet, biasband voet, kantjes stikker en rolzoomvoet.
En de adapter, open teen en stitch-in-the-ditch voet.Het doosje kan in het bakje, maar eigenlijk was het de bedoeling dat je het doosje onder het bakje naast de klep deed en in het bakje je losse naaispulletjes.In het bakje is een gleuf voor de spoeltjes. Het voetpedaal past in een klem in het deksel van de koffer.Het is een mooie stevige koffer met goed sluitende sloten.

Dit is een soepel en stil machientje. Je kan in de huiskamer naaien en niemand heeft er last van. Ideaal voor de lange winterdagen! Hier heb je echt veel plezier van!

Prijs: €450 (gereserveerd AV)


*******************************************************************

EM018856 Singer 221 van 8 januari 1957.
(gereserveerd)
En weer een Featherweight van 60 jaar oud, begin 1957 staat deze kleine naaimachine op de lijst van geproduceerde machientjes. Dat betekent dat ze tussen eind 1956 en begin 1957 gemaakt is.Met gesteepte faceplaat en gestreepte steekplaat was dit een modern machientje!
En misschien al snel vervangen door een zigzagmachine, want er is weinig genaaid op dit mooie exemplaar.
Een mooie Singer 221! Glanzend en stil. Je begrijpt niet waarom niet iemand hier jaren op genaaid heeft, het machientje slijtplekken heeft bezorgd!
Als nieuwe eigenaar (M/V) zal je hier veel plezier van hebben!En ook de accessoires die erbij horen, aangevuld door mij. Maar het doosje en het  metalen olieflesje zijn altijd bij het machientje geweest.Ik vind het oude flesje ook leuker, maar het kleine flesje heeft een goed doseertuitje, dus dat komt erbij.Standaard wordt een machine met 5 spoeltjes geleverd en heb je daaraan niet genoeg, dan kan je er een aantal extra aanschaffen.
Moderne quiltvoetjes voor maat houden!
Rimpelvoet, zoomvoet, rolzoomvoet, biasiband voet en rimpelaartje. De accessoires passen in het oude Singer doosje en het olieflesje in de speciale houder. Ook het gaspedaal zit in een klem vast.

Een mooi machientje in een mooie koffer!
Prijs: €450 (gereserveerd PB)******************************************


Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.


 

6 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen