dinsdag 26 december 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 26 december 2017.

Singer naaimachines!  Update van 26 december 2017.Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 

*******************************************************************
Reserveren en/of bestellen kan gedurende deze vakantieperiode natuurlijk wel. Afspreken en versturen gebeurt weer na 8 januari. 

Het Singer Winkeltje wenst iedereen hele fijne dagen en een gelukkig 2018!
*******************************************************************

EF566660 Singer 221 van 7 november 1949.


Een mooie Featherweight met alle kenmerken van de oude machientjes!


Met scrollfaceplaat, de mooie bewerkte plaat.Met het kleine lichtknopje, dat zo schattig is. Later vervangen door een lamp met ingebouwd schakelaartje.


De goudkleurige badge, waar later een zwart randje in kwam.Deze heeft nog de originele veer om de spoelpin. Hierdoor gaan de klosjes minder rammelen bij het naaien. Deze machine is heel erg stil! Je kan dus in de kamer naaien terwijl iemand tv aan het kijken is.Het blad heeft minimale gebruikssporen.


En de goudkleurige motieven zijn nog heel netjes!Diverse oude voetjes, een ritssluitingvoetje, watteerder om evenwijdige banen te stikken, biaisbandvoetje, verstelbare zoomvoet en rimpelaartje.
Het oude olieflesje is vooral leuk, maar je krijgt er een nieuw flesje olie bij.


En de moderne open teen voet, met adapter. Deze voet geeft meteen een 1/4 inch naad. Natuurlijk komen er 5 spoeltjes mee en een nieuw schroevendraaiersetje. En twee labeltjes om op de eerste projecten te naaien! De Nederlandse handleiding wordt als pdf erbij geleverd.

De koffer is zeer netjes met slechts een heel klein gebutst hoekje. Die heeft zijn functie goed gedaan!Prijs: €425 (gereserveerd KB)
******************************************
EH626382 Singer 221 van 8 oktober 1952.Een Featherweight van 65 jaar jong! Dit is echt een origineel machientje uit de overgangsperiode. 

Wel al de gestreepte faceplaat, wat toen als modern werd gezien.


Maar nog de krullerige goudkleurige motieven.Weinig gebruikssporen, mooie motieven.

De schakelaar voor de lamp zit bij de lamp.


De goudkleurige badge heeft een mooi zwart randje gekregen. De steeklengte regelaar is nog van chroom, dat wordt later ook van aluminium. Dit is mooi op te poetsen!Deze machine komt met het originele Engelse boekje, de Nederlandse pdf komt per mail erbij.
Een plooiapparaat, biaisbandvoetje, rolzoomvoetje en verstelbare zoom voet komen mee met de machine.Natuurlijk ook 5 spoeltjes en een open teen voet die gelijk een 1/4 inch voet is.


Prijs: €425. (gereserveerd JA)******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.

7 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen
 6. de afgelopen weken ben ik met veel plezier bezig op mijn singertje! een ragtimequilt voor mijn kleindochter aan het maken.hij loopt als een trein!ik heb er zo veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen