zondag 11 maart 2018

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 11 maart 2018.

Singer naaimachines!  Update van 11 maart 2018.Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


******************************************

EJ214409 Singer 221 van 4 september 1953.
Gereserveerd.

Deze Singer 221 moet nog 65 worden! Dat was vroeger de leeftijd dat je met pensioen ging, maar tegenwoordig niet meer en deze Featherweight laat ook zien dat dat helemaal niet nodig is! Gewoon doorgaan!1953 is een jaartal dat ik niet vaak tegenkom. Er zijn in 1953 in Schotland maar 15.000 Featherweights gemaakt. Dat lijkt heel veel, maar in 1952 waren het er 40.000.Gelukkig is dit een hele mooie. De glanzende lak heeft weinig gebruikssporten en de goudkleurige motieven zijn zo netjes!

Een beetje een vergeten machientje... En ik heb er een avond op genaaid, het is een stille soepele machine. Ik vergeet dan gewoon dat het niet mijn eigen machientje is, zo gehoorzaam aan het voetpedaal. Je kan je helemaal concentreren op het naaiwerk, want de machine doet wat je wilt. Ik snap wel dat ik daar iets meer ervaring mee heb dan anderen, maar die Featherweights zijn zo fijn als ze goed gesmeerd zijn!De steeklengteregelaar en de rand bij de badge laten zien dat het machientje van latere datum is.


De bedrading is vernieuwd en de rubbertjes, dat is bijna altijd wel nodig. En nu kan deze Featherweight er weer heel lang tegen!Compleet met doosje, boekje en schroevendraaiersetje.


5 spoeltjes en een open teen voet die ik altijd toevoeg omdat daar veel vraag naar is. Geschikt voor patchwork door de 1/4 inch naad en foundation piecing doordat je door de open teen goed zicht op je werk hebt.


Een oud olieflesje voor de heb en nieuwe olie om te smeren!


En redelijk uniek: het Nederlandse boekje met de handleiding. Mocht je deze ook willen, dan kan je die downloaden vanaf mijn blog, staat bij Handleidingen.

Een rimpelaartje, plooiapparaat, rolzoomvoetje, biaisbandvoetje, kantjes en bandjes stikkertje en de verstelbare zoomvoet voor het zomen van rokken en dunne gordijntjes. 

De koffer heeft een houder voor het voetpedaal in de deksel, een houder voor het olieflesje, een bakje voor het doosje met accessoires en een gleufje voor de spoeltjes.

De machine kan opgestuurd worden of opgehaald waarbij je uitleg krijgt over het gebruik en onderhoud.Prijs: €425. (Gereserveerd EP).******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.

7 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen
 6. de afgelopen weken ben ik met veel plezier bezig op mijn singertje! een ragtimequilt voor mijn kleindochter aan het maken.hij loopt als een trein!ik heb er zo veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen