Agenda Workshops en Bee's

****Bee voor de Singer Featherweight!****


Iedere maand is er een bijeenkomst voor liefhebbers van de Featherweight in de heerlijke quiltkeuken van De Quiltmuis in Oosthuizen. Ik probeer daar altijd bij te zijn en zit dan ook lekker achter mijn machientje te naaien. Natuurlijk mag je dan een vraag stellen, maar er zijn ook genoeg andere doorgewinterde dames die je kunnen helpen. Met je machientje of met je naaiwerk. En het is altijd gezellig!!

De volgende Bee is op zaterdag 18 maart.

Kijk op de website van De Quiltmuis of neem contact op met Marlies Wolda.

Atelier De Quiltmuis
Seevancksweg 78
1474HT Oosthuizen
tel.: 0299-404923
email: info@dequiltmuis.nl

KLIK hier om naar de Bee-pagina te gaan.
****Onderhoudsworkshops voor de Singer Featherweight***
Leer zelf je naaimachine onderhouden en kleine probleempjes oplossen! Voor alle workshops geldt dat de naaimachine werkend en veilig moet zijn. Er is tijdens de workshops geen tijd om elektrische bedrading te vervangen of grote problemen op te lossen. Neem bij twijfel vooraf contact met mij op, dan kan ik eventueel een leen-exemplaar of onderdeel meenemen.
 
 


************************************************************************

Zaterdag 25 maart 2017 bij Quiltshop Leur in Etten-Leur.
Dit wordt al weer de derde Singer Featherweight Onderhoudsworkshop bij Quiltshop Leur! Ook de Belgische dames (en een heer!) wisten deze workshop al te vinden. De ochtend is een hele workshop over het onderhoud. Natuurlijk kan je ook meedoen om je kennis op te frissen of je wat zekerder te voelen!
Na de heerlijke lunch gaan we verder met de verschillende Singer voetjes. 
 Heb je altijd al willen weten waar die aparte voetjes voor zijn? Wil je daar eens rustig mee kunnen oefenen? Ik neem voetjes mee en handleidingen en natuurlijk help ik waar dat nodig is. Het is mogelijk om alleen het middagprogramma mee te doen. 

Neem contact op met Quiltshop Leur om informatie te krijgen en je op te geven. Gezellig!


Quiltshop Leur
Lange Brugstraat 22
4871 CP Etten-Leur
Tel: 076-5035599
www.quiltshop.nl


************************************************************************

Woensdag 29 maart 2017 bij Quilt it and Dotty in Overloon.
Een Singer Featherweight Onderhoudsworkshop met in de middag een speciale Dorry workshop.  Leer Free Hand Applicatie en borduren met je Singertje!! 
Een hele verzorgde dag waarin je het onderhoud van je machientje leert en na de heerlijke lunch een compleet pakketje krijgt (eigen keus) om een nieuwe techniek te leren met een heel leuk resultaat. 
Ik neem de speciale Free Motion Quilt voetjes mee die je vrijblijvend kan lenen als je die niet hebt.


Quilt it & Dotty
Dorry van Osch
Oploseweg 18a
5825 HN Overloon


0478-641519

Mail:welkom@quilt-it.nl


************************************************************************
Zaterdag 8 april 2017 bij De Quiltkoffer in Dokkum.

Dit wordt de eerste Featherweight Onderhoudsworkshop in Friesland. Voor mij altijd al een feestelijk gevoel om over de Afsluitdijk te rijden en Dokkum is een heel mooi plaatsje. 
De Onderhoudsworkshop  is de manier om je machine te leren kennen en daarna het onderhoud altijd zelf te doen en je zeker te voelen als er een draadje is vastgelopen achter het spoelhuis. Dit wordt weer een gezellige dag met een verzorgde lunch en in de middag een projectje om je machine goed te testen met genoeg tijd om vragen te stellen. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan bij De Quiltkoffer.

Atelier de Quiltkoffer
Hoogstraat 30
9101 LJ Dokkum 
Mob: 06-51937072

De Hoogstraat is in het centrum van Dokkum. Op parkeerplaats de Helling kan je de hele dag gratis parkeren.

**********************************************************************************************************************************
Zaterdag 22 april 2017 bij De Lindehof in Zalk.
Net aan het begin van onze twee weekse meivakantie, die al in april begint, geef ik een Onderhoudsworkshop in Zalk bij De Lindehof. Een quiltwinkel bij een boerderij, dat geeft toch weer een heel eigen sfeertje!
De Onderhoudsworkshop leert je om je machientje zelf in optimale conditie te houden en er is aandacht voor iedereen die het wil leren. Je hoeft dus vooraf niet over technische vaardigheden te beschikken. Een lunch en een middagprogramma horen erbij, maar het is ook mogelijk alleen de workshop of alleen het middagprogramma te doen, als je al goed bekend bent met je machine. Informeer bij De Lindehof naar de mogelijkheden en geef je op als je op 22 april erbij wilt zijn.

Atelier en boerderijwinkel de Lindehof
Roobroeksweg 2
8276 AX ZALK
Tel. nr. 038-3636233 / 06-11136981
www.lindehof.com
Emaillindehof@hetnet.nl

**********************************************************************************
Zaterdag 1 juli 2017  bij Atelier Bep in Hall
Er is al vaak naar gevraagd, maar nu komt het echt: Onderhoudsworkshop en Voetjesworkshop bij Atelier Bep in Hall. Bij Bep kwam ik bij de allereerste Singertjes dag met mijn Featherweight als nieuwbakken liefhebber en net bezig met mijn eerste quilt.  Daarna begon ik mijn blog omdat ik wel merkte dat er behoefte was aan informatie over de machientjes. Het lijkt al heel lang geleden!

Op zaterdag 1 juli dus een Onderhoudsworkshop en in de middag kan iedereen met de speciale Singer voetjes aan de slag, maar ik neem ook moderne voetjes mee om uit te proberen. 

Op zondag 2 juli (en ook op zondag 9 juli) is gelijk ook de Singertjesdag bij Bep. Ook daar kan je je voor inschrijven. Ik ben er 2 juli ook bij!


Atelier Bep

Heimeriete 3
6964 BJ  Hall
telefoon   :   0313- 654556
email       :  atelierbepinhall@hotmail.com
www.atelierbep.nl
************************************************************************ Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je al eerder een Onderhoudsworkshop hebt gedaan, maar nog even de zekerheid wilt van een helpende hand!
Wil je ergens bij aanwezig zijn, benader dan de desbetreffende quiltwinkel. Zij regelen de inschrijvingen en weten of er nog plaats is.
********************************************************************************************

4 opmerkingen:

 1. Mocht je ooit een Singer featherweight uit 1956 tegenkomen (als die bestaat) ?

  Gr Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sonja, ik heb momenteel een FW van 13 juni 1956 waar ik mee bezig ben. Je kan mij mailen als je een foto wil zien. Groetjes!

   Verwijderen
 2. Ik heb een klein Singertje, weet alleen niet of het een FW is... heb me wel ingeschreven voor de workshop bij de Quiltmuis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Oma San, neem het Singertje maar mee, waarschijnlijk kan je die ook goed schoonmaken!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen